Opera- og ballettdirigenten

Ingar Bergby

Ingar Bergby har bred erfaring med opera- og ballettproduksjoner. Det store formatet og repertoarets dramatikk passer hans natur som dirigent. Han har god forståelse for sangstemmen.

«A singers conductor» Anne Lise Berntsen, sopran

Som sjefsdirigent ved Värmlandsoperaen gjorde Bergby blant andre Tosca av Puccini, Fidelio av Beethoven, Nabucco av Verdi, Maskeballet av Verdi, og Lady Macbeth av Sjostakovitsj.

Med Opera Vest har han blant annet gjort norgespremieren på The fall of the House of Usher av Philip Glass, The Man Who Mistook His Wife for a Hat av Michael Nyman, fremført i London, og Nokon kjem til å komme av Knut Vaage.

Bergby har hatt engasjementer ved Den Norske Opera og Ballett gjennom en årrekke, og sto bak årlige produksjoner av Nøtteknekkeren av Tsjajkovskij, ballettene Mythical Hunters, Shoot The Moon, Mesteraften og The Wake. Operaen Glassmenasjeriet av Antonio Bibalo gjorde han som et samarbeid mellom Den Norske Opera og Ballett og Opera Vest. Produksjonen ble først fremført under Ultimafestivalen i Oslo, og ble senere tatt med til Paris.

Blant andre operaproduksjoner er K. Beskrivning av en kamp med GöteborgsOperan, Carmen med Trondheim symfoniorkester og Trønderoperaen, Tryllefløyten med Opera Vest, og barokkoperaen Poro med Griegakademiets symfoniorkester og sangere.

Omtaler

 

Samtidsdirigenten

Opera- og ballettdirigenten

Orkesterdirigenten

Crossoverdirigenten