Crossoverdirigenten

Ingar Bergby Bakgrunnen fra korpsbevegelsen har gitt Bergby bred forståelse for alle sjangere,  og har gjort ham til en allsidig kunstnerisk leder. Han jobber ut ifra at hver sjanger har sterke sider man kan trekke veksler på, og tar med seg momenter fra den klassiske sjangeren når han dirigerer crossovermusikk, og omvendt.

Ingar Bergby har hatt flere engasjementer årlig i Kringkastingsorkesteret (KORK) siden 1993. KORK er et svært fleksibelt orkester, og spiller alt fra det symfoniske repertoaret og samtidsmusikk, til pop, rock, jazz, vise- og folkemusikk. Svært mange av produksjonene gjøres i samarbeid med solister og etablerte artister i alle sjangere. Med sin allsidighet og profesjonalitet uansett sjanger, er Bergby en populær dirigent i KORK. Blant de utallige produksjonene han har gjort med KORK, er en konsertserie med filmmusikk, Fargespill, og jubileumskonserter for Egil Monn Iversen og Alf Prøysen.

Bergby har vært dirigent for flere musikalproduksjoner, blant annet West Side Story i 2012 og Sound of Music i 2016, begge med Kristiansand Symfoniorkester i konserthuset Kilden.

For å gi noe tilbake til korpsbevegelsen som er med på å drive frem profesjonelle musikere, har Bergby ved siden av sin orkesterkarriere også vært dirigent for norske musikkorps. Han har blant annet to NM-titler og EM-tittel for brassband med Eikanger-Bjørsvik Musikklag, og fem NM-titler for janitsjarkorps med Lillestrøm Musikkorps.

Omtaler

 

Samtidsdirigenten

Opera- og ballettdirigenten

Orkesterdirigenten

Crossoverdirigenten