Crossoverdirigenten

Ingar Bergby «Enhver sjanger har sterke sider.»

Bakgrunnen fra korpsbevegelsen har gitt Bergby bred erfaring med ulike sjangere, og har gjort ham til en allsidig crossoverdirigent.

Ingar Bergby har hatt engasjementer årlig i Kringkastingsorkesteret (KORK) siden 1993. KORK er et svært fleksibelt orkester, og spiller alt fra det symfoniske repertoaret og samtidsmusikk, til pop, rock, jazz, vise- og folkemusikk. Blant de mange produksjonene han har gjort med KORK, er en konsertserie med filmmusikk, Fargespill, og jubileumskonserter for Egil Monn Iversen og Alf Prøysen.

Bergby har dirigert flere musikalproduksjoner, blant annet West Side Story i 2012 og Sound of Music i 2016, begge med Kristiansand Symfoniorkester i konserthuset Kilden.

For å gi noe tilbake til korpsbevegelsen som er med på å drive frem profesjonelle musikere, har Bergby ved siden av sin orkesterkarriere også dirigert norske musikkorps. Han har blant annet to NM-titler og EM-tittel for brassband med Eikanger-Bjørsvik Musikklag, og fem NM-titler for janitsjarkorps med Lillestrøm Musikkorps.

 

Omtaler

 

Samtidsdirigenten

Opera- og ballettdirigenten

Orkesterdirigenten

Crossoverdirigenten